Gazilik İle İlgili Sözler

Sayfa İçeriği: Gazilik İle İlgili Sözler Kısa, Gazilik İle İlgili Güzel Sözler, Gazilik İle İlgili Özlü Sözler, Gaziler Günü İle İlgili Sözler, Gaziler Günü Kutlama Mesajları, Gaziler Günü Sözleri

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşal ve Gazilik unvanı verilmiştir. Bu tarih her sene Gaziler Günü Olarak kutlanmaktadır. Bizde sizlere bu sayfada gaziler günü ile ilgili en güzel sözleri hazırladık. Sayfadaki gazilik ile ilgili anlamlı sözleri sosyal medya hesaplarınızdan paylaşın.

GAZİLER GÜNÜ İLE İLGİLİ SÖZLER

Gazilik İle İlgili Sözler

Gazilik, ömür boyu taşınacak bir şereftir. Atatürk

Ölürsek şehit, kalırsak gazi!

Şehir nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir.

Gazi, vatan sevgisinin sembolüdür.

Tüm vatan gazilerinin, gaziler günü kutlu olsun.

Gaziler, yaşayan anıtlardır. Atatürk

Şehit olmayı göze almayan, gazi olamaz. Arif Nihat Asyalı

Gaziler destansı tarihimizin, yaşayan abideleridir.

Gazilerimize saygı, tarihimize olan bağlılığımızıdır. 19 Eylül gaziler günü kutlu olsun.

Gazilik, ömür boyu taşınacak bir şereftir. Atatürk

Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gazilerimizin günü kutlu olsun! Saygı ve şükranlarımızla.

Gazi, vatan sevgisinin sembolüdür. Şehit ve Gazi, toprağı vatan; insanı ulus yapan değerlerdir.

Yüreklerindeki vatan, bayrak, millet aşkıyla tarihe destan yazan tüm gazilerimizin, gaziler günü kutlu olsun.

Gazi oldum arkadaşlar, bedel lazımdı ey dostlar, kutsalları hep korudular, bizden önceki gazi ordular.

Vatan, Millet ve Bağımsızlık için yaşayıp canınızı ortaya koydunuz. Vatan size minnettar büyük askerler.

Vatan sevdası ile bu topraklar için göğsünü siper eden gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun.

Git evladım yıllarca ben oğulsuz kalayım. Şu yaralı bağrıma kara taşlar çalayım. Hadi yavrum hadi git ya gazi ol ya şehit.

19 Eylül, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gündür.

Onlar belki şehit olmak istemişti. Ama Mevlâ’m böyle nasip etti. En Onurlu insanların 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun.

Gazilerimize saygı duyalım, ölenlerini rahmetle analım, hayatlarından ibret alalım, değerlerini anlayalım.

Onlar şanlı tarihimizin ebedi kahramanları… Gazilerimizi sadece 19 Eylül Gaziler Günü’nde değil her gün dualarımızda anıyoruz.

Bir şehidimin kanıyla sulanan toprağa ihanet edemem, bir de şehit olmak için dua eden gazimin hakkını ödeyemem!

Vatanımız için kanından fazlasını veren; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Tüm Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun.

Destanlar yaratan şehit ve gaziler tek tek birer onur abidemizdir. Kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün kahraman gazilerimize sevgi, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Başta Gazi M. Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele gazilerimize ve terörle mücadele gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Kimi gözlerini, kimi ellerini, kimi ayaklarını ay yıldız için feda eden, yürekli, cesur kahramanlara minnettarız. Gaziler gününüz kutlu olsun.

Bacağım, kolum, gözüm olmadan yaşayabilirim. “Ama vatanım olmadan yaşayamam.” diyen gazilerimiz vatan size minnettardır.

Gazilerimiz, sadece yaşarken değil, bu aziz millet dünya üzerinde var olduğu müddetçe bu topraklarda yaşayan herkes için bir onur ve şeref vesilesidir.

Sizler, Şehitlerimiz ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit ve Gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir.

Türk Milleti bunun en güzel örneğini Atatürk’ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı’nda yaşanmıştır. “Ya istiklal, ya ölüm!” demiştir. Türk tarihi böylesine kahramanlık günleri ile doludur. Gaziler gününüz kutlu olsun.

Kahraman askerimizin taşıdığı Gaza ruhu olduğu müddetçe, bütünlüğümüze ve milli birliğimize kast edenlerin kirli emelleri asla gerçekleşmeyecektir. Gaziler gününüz kutlu olsun.

Millete Anadolu kapılarını açan, üç kıta yedi iklimde hakimiyet kurduran. Çanakkale’de ve İstiklal Savaşı’nda tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen vatanına, bayrağına ve istiklaline sahip çıkmasını sağlayan ruha; Şehitlerimize ve Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanları, destansı tarihimizin yaşayan abideleri, milletimizin bağımsız olma şuurunu diri tutan efsaneleri ve Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının ölümsüz destanlarıdır.

Bu toprakları bizlere vatan kılan, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm kahramanlara şükranlarımızı sunuyor, Allah hepsinden razı olsun diyorum. Bu vesileyle, cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı Müşir ve Gazi unvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.

Şehitlik ve gazilik unvanı, hiçbir maddi değer ve dünyevi payeyle ölçülemeyecek değerde büyüktür. Gazilerimizin temsil ettikleri değerlerin bilinciyle onurlu, ağırbaşlı duruşlarıyla, vatan sevgileri ve kahramanlıklarıyla yeni nesillere rehberlik edeceklerine inancım tamdır.

Gaziler günü vesilesiyle, başta ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bayraklaşan vatan topraklarının bütünlüğü, devletimizin bekası, milletimizin birlik ve kardeşliği uğrunda canını ortaya koyan kahraman silah arkadaşlarımız, emniyet mensuplarımız ve korucularımızı, aziz hatıraları önünde saygıyla eğildiğimiz şehitlerimizi ve sonsuzluk yolculuğuna çıkmış kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor; tedavileri devam eden fedakarlık timsali gazilerimize acil şifalar diliyor; hayatta olan gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli aile fertlerine şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.

Güzel Sözler/link/button/#9C27B0Anlamlı Sözler/link/button/#00BCD4Aşk Sözleri/link/button/#FF9800Resimli Sözler/link/button/#FFC107Ünlü Sözleri/link/button/#FF5722Damar Sözler/link/button/#673AB7Kapak Sözler/link/button/#FF9800Komik Sözler/link/button/#E91E63

0/Yorum Yaparsanız Seviniriz/Yorumunuz Var

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayınız.


Daha yeni Daha eski