Kadınları Mutlu Etmenin En Kolay Yolları

Kadınları Mutlu Etmenin Yolları

”Kadınları anlamak mümkün değil” diyen Beylerimiz sürekli çelişkide olduklarını söylese de, bir o kadarda bazen bizi bile  kaprisleriyle sollar giderler.

Kıskançlık Duygusu
Anatomik olarak farklı olduğumuz kesin. Fakat birçok Duygularımıza aslında Ortağız. Sadece tepki verme şekillerimiz farklı.  Kıskançlık duygusu Erkeklerde daha belirginken, Kadınların kıskançlığı ise ‘tripli atarlı’ tutumlarıyla belli ederler. Buradaki fark, izahını yapmak istemeyen Kadının tutumu aslında şu sözler üzerinde kurulur. ”Ben yapsam kıyamet kopar, yani bilmiyor değil” diyerek kırılan gururunu keskin ve kısa cümlelerle dile getirir.  Aslında Kadının Ruhunda masum bir çocuk yatar. Bir çocuk nasıl ufacık şeylerden mutluysa, Kadında ufacık verilen Değerlerle mutlu olur.
”Sevgilim ben bugün Arkadaşlarla buluşacağım” denildiğinde, kadın olumlu cevap verse de, kaşlarını çatar ve düşünür. Eğer buluştuğu Arkadaşları da bekarsa, fanteziler dahada genişler ve tedirginlik huzursuzluk başlar. Sonuç da bunlar kumda oynayacak çocuklar değil ya. Ne kadar kalabalık gidilirse, bir o kadar kesin Arkadaşların arasında bayanlarla bakışan , hatta sohbeti ayıran olacaktır diye felaketleri yavaştan başlar. Sevgilim beni ne kadarda sevse, ya ortamın verdiği rahatlıkla yandan bakarsa diye endişeye kapılır. Bu şartlar altında  2 saat gibi bir zaman çok uzun süren bir zamandır. Cep telefonuna bakar durur. ”Aklına gelmiyorum, bak bir Kalp bile atmıyor” düşünceleriyle başlar dudaklarını ısırmaya.
Halbuki Kadını ufacık gönderilen bir Kalp ve Sevgi sözcükleriyle  çok mutlu olur. Unutulmadığını ve hiç bir şey onun yerini tutmadığını gösterir. O anı bile kendisiyle paylaştığınızı gösterir.

Kişiliğine Fikirlerine Saygı göstermek

Kadına en kötü yapılan şiddet aslında, sen anlamazsın, seni ilgilendirmez gibi dışlamalar dır. Bu tür tutumların sonucu olumsuz çelişkilere yol açar.  Acaba beni hakikatten seviyormu, neden beni hiçe sayıyor gibi sarsıntılara uğrar. Bir Konuda veya önemli Karar alma durumlarında, fikirlerine ve görüşlerine saygı göstermekle, onun Hayatınızda ne kadar önemli bir yer aldığını gösterirsiniz. Söz hakkını bularak, Sevginizden dahada emin olup, her şeyi ile dayanabileceğiniz sağlam bir temeliniz olur.

Zaman ayırmak

Günlük yaşantımızda, o sofrayı toplarken yardımcı olup, bir an önce işler bitsin,  yanımda olmanı isterim diye dile getirmeniz.  Sevdiğinizin bakışları bile aniden değişir. Yüzündeki yorgunluk yerine mutluluk saçar. Zaman ayırarak günlük olaylardan sıyrılıp ne kadar özlediğinizi söylemenizdir. Battaniye sarılarak, birlik de bir filim izlemek gibi.

Sürekli Seni Seviyorum kelimeleri yerine Sürpriz

Bir Beraberlik sadece bu sözler üzerinde kurulduysa, zamanla alışkanlık olmuş gibi sürekli bu kelimeler kullanarak kadınları zaman zaman  mutsuzluğa sürükler. Dediği gibi sevse, hissettirir diye düşünür ve sözlerin zamanla değerini kaybeder. Onun yerine hiç beklenmedik bir anda yastığın  üstünde bir gülün konulması. Birden Lambaları söndürüp mum ışığında belinden tutup dans etmek, sözleri dile getirmeden Hayatınızdaki duruşuna imza atmış olursunuz.

Dürüstlük

Anatomi olarak Kadının  hisleri daha kuvvetlidir. Esen  farklı bir rüzgarı bile,  bir şeylerin değiştiğini hisseder. Olmadık yere bağırmak  veya bir soru  sorduğunda, saçma sapan sorularına vaktim yok gibi tepkiler, kırıldığı gibi de suskunluğa sığınır. Bunun nedeni bildiği tanıdığı ortamın dışında olduğunu düşünür. Burada yapılan yanlış, üzmemek adına yalanlara başvurup, hem Kendinizi mutsuz ediyorsunuz hemde Karşınızdakini. Yalan olduğunu zaten biliyor. Onun yerine dürüstçe gerçekleri paylaşıp, bir tarafı üzülürken, diğer tarafı da dürüstlüğünüze Saygı duyar ve güvenini artırır.

Değerlinizin  her ortamda yerini belirtmek

Kültürümüzde Beyler arasında, kadının sözüyle oturma kalkma gibi bize yakışmaz anlayışla bir çok ortamda rencide edilse de, Sevdiğinizin yerini Saygıyla etrafınıza belirtmenizdir. Aşk’dan başlayarak görülmeyen gönül kelepçeleri takarak, birbirimize sahiplenmek doğamızdadır. Özellikle başka Bayanlarla sohbet ederken, Sevgili yanınızda yokmuş gibi tavırlar sergilediğinizde, başkaların alay noktasına gelecek kadar sebep olur. Bunu hisseden Kadın hem kırılır hemde güvencini yitirir.
Oysaki yanınıza çekerek sohbete dahil etmeniz, bir saçını sohbet anında yüzünden çekmeniz gibi ufak latifeler, hem yeri belirlenmiş, hemde karşı tarafı Sevgilinize karşı Saygı duruşuna davet etmiş olursunuz.

Mutluluk Mozaik Tablosuna benzer.  
Ortaya çıkan Eserleri hayranlıkla incelerken, aslında hayran kaldığımız Güzelliğin ufacık taşlarla bütünleştiğini görürüz.
Daha yeni Daha eski